Ola Kala

Les Arts Sauts, wat betekent 'De Kunst van het Vliegen', is een groep van trapeze artiesten. Hun show, Ola Kala, is een vernieuwende, diepe zoektocht naar schoonheid en beweging in de lucht dat niet alleen spectaculair is maar ook zeer inventief, muzikaal en creatief. Drie muzikanten, gezeten in een immens warrig metalen gevaarte, begeleiden het fantastische ballet dat bestaande uit 14 trapeze artiesten, die 12 meter boven de grond zwaartekracht en ruimte trotseren. De shows van Les Arts Sauts hebben duizenden bezoekers uit tientallen landen vermaakt en versteld doen staan. Op 22 september 2007 gaf Les Arts Sauts de laatste voorstelling van hun laatste show, Ola Kala, in het Vidy Theater in Lausanne. Op deze DVD staat de registratie van die show.

€ 5.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Ultimate History Of The F16 Fighter

Toen de F-16 voor het eerst vloog, was de kleine, vinnige jager met zijn bijzondere besturing, avionica en cockpitinrichting een ware revolutie. De huidige boordcomputers zijn honderdmaal krachtiger dan die van de eerste generatie F-16's, maar het toestel is in staat gebleken om telkens opnieuw opgewaardeerd te worden en in de voorhoede van de jagertechnologie te blijven opereren. De Fighting Falcon zal naar verwachting dan ook tot ver in de 21e eeuw in gebruik blijven. In deze documentaire zijn unieke beelden van het testprogramma van de F-16 te zien, en wordt uitgebreid ingegaan op zijn staat van dienst, vooral tijdens de beide Golfoorlogen. En: een Belgische F-16 geeft een unieke demonstratie van wat de 'Viper' nog steeds vermag.

€ 16.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Houchang Allahyari Rumi Poetry Of Islam

'Houchang Allahyari - Rumi Poetry Of Islam' en al je andere favoriete films koop je bij bookspot.nl, nu voor €21.99!

€ 21.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Dieren En Hun Taal

Hoe sterk is de gelijkenis tussen dieren en mensen? Op het eerste gezicht hebben we niet zoveel gemeen. Maar vergeet even de druk van religie, cultuur en samenleving. Maak abstractie van wat we altijd hebben geloofd en kijk de waarheid in de ogen. De mens is allerminst een buitenbeentje in de evolutie van de soort. Vijf jaar filmen bracht de waarheid aan het licht: de dieren deden het eerst! Dieren en hun Taal: Een Indonesische legende beweert dat apen kunnen spreken maar dat ze ervoor kiezen te zwijgen. Hebben dieren talen die wij niet kunnen verstaan? Is het alleen een kwestie van het juiste woordenboek of is taal dat ene verschil dat mensen onderscheidt van de rest van het dierenrijk? Vogels zingen, leeuwen brullen en chimpansees kwebbelen. Maar betekenen deze geluiden iets? Deze documentaire neemt de kijker mee de wildernis in om te luisteren naar de herriemakers van de natuur en om enkele van de wetenschappers te ontmoeten die dag in dag uit proberen om een gesprek aan te knopen met dieren. We leren welk dier wat zegt tegen wie, van papegaaien tot orka's. En de film onderzoekt of er zoiets bestaat als een dierentaal.

€ 14.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Whitney

De documentaire 'WHITNEY' vertelt voor de eerste keer het unieke verhaal over het leven en de ondergang van icoon Whitney Houston. De film werd geregisseerd door Oscarwinnaar Kevin Macdonald (bekend van o.a. The Last King Of Scotland, Marley, Touching The Void).Met origineel materiaal en archiefbeelden geeft Macdonald een unieke kijk in haar leven, ondersteund door interviews - niet alleen met de familie van Whitney, maar ook met de verschillende mensen waar zij tijdens haar carrière door omringd werd.

€ 7.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Le Coran

De Koran is het heilige boek van de Islam, een godsdienst met meer dan een miljard volgelingen in de wereld. Volgens Moslimtraditie is de Koran statisch en onveranderd gebleven. Nochtans, recente ontdekkingen in manuscripten van de Koran die door wetenschappers zijn geanalyseerd, duiden aan dat de Koran een geschiedenis heeft. Tijdens de eerste eeuw van de Islam zouden verschillende samenvallende versies van het heilige boek hebben bestaan. Met een andere rangschikking van de hoofdstukken zijn er namelijk verschillende interpretaties mogelijk vanwege de rudimentaire manier van schrijven in vroegere jaren. Dit werk over de zoektocht naar de oorsprongen van de Koran is een uitnodiging om te ontdekken waar de Moslim traditie en wetenschappelijk onderzoek samenkomen.

€ 5.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Geri Yoga

Een fantastisch fitnessprogramma voor elke leeftijd dat Geri tijdens de voorbije twaalf maanden hielp om een mooier lichaam te krijgen. Deze DVD, gemaakt en ingeleid door Geri's yoga-instructeur Katy Appleton, toont oefeningen en houdingen die zowel door beginners als door meer gevorderden kunnen worden uitgevoerd. De DVD is zo opgebouwd dat u uw eigen tempo en programma kan kiezen naargelang u zich op een bepaald moment voelt. U hebt de keuze uit oefeningen die kalmeren, oefeningen die energie leveren en stimuleren en oefeningen die vermoeidheid wegnemen. Ongeacht uw conditie of maat, of u nu lenig bent of niet yoga is ook voor u de oplossing! “Ik begon twee jaar geleden met yoga, omdat ik op een andere manier wou afvallen en het heeft me inderdaad geholpen om in vorm te blijven. Yoga doet echter nog zoveel meer voor mij. Wilt u zich beter voelen in uw vel, u ontspannen en gezonder voelen, dan is dit precies wat u zoekt!” Geri Halliwell

€ 19.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Vetverbranding Voor Dummies

Ontdek hoe u: - eigenschappen van aerobicsoefeningen optimaal benut - zonder misstappen overgaat van de ene naar de andere oefening - de intensiteit van uw training bijhoudt - aerobicvariaties uit kunt voeren die voortvloeien uit eenvoudige basisbewegingen Dit toegankelijke programma legt aerobicsoefeningen uit door middel van alledaags taalgebruik. Niet alleen verbrandt u vet op een efficiënte manier en verandert uw lichaam met deze DVD, het verandert zelfs de manier waarop u tegen lichaamsbeweging aankijkt! Als u moeite hebt om naar voren, naar achteren, naar links en naar rechts te bewegen en tegelijk te ademen, zult u met dit programma in een mum van tijd moeiteloos bewegen. Aerobic is gemakkelijk als u de beginselen kent en deze DVD leert u de passen eenvoudig, zodat u maximaal voordeel uit uw aerobicsoefening haalt. VETVERBRANDING VOOR DUMMIES biedt stapsgewijze introducties voor de tien basisoefeningen waaruit elke aerobicsoefening bestaat en maakt trainen op uw eigen niveau gemakkelijk. De DVD biedt een effectieve aërobe training met opties voor zware en minder zware belasting en helpt u meer vet te verbranden, dagelijks meer calorieën te verbruiken en uw fitnessdoelen te bereiken.

€ 11.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Vissen

Ooggetuigen neemt de kijker mee op een adembenemende natuurhistorische reis. De reeks verweeft op een luchtige, maar wetenschappelijk verantwoorde manier, geschiedenis en feiten met anecdotes, mythen en legenden. Met zijn dynamische en verrassende beelden is ooggetuigen een verrijking voor alle leeftijden. Waarom beschouwen sommige culturen de vis als een god? Welke prehistorische monstervis is niet uitgeroeid? VISSEN neemt ons mee op een wonderlijke ontdekkingsreis langs de wereldzeeën op zoek naar de mythen en feiten over deze exotische wezens. We nemen een duik in de vreemde leefwereld van de vis, van prachtige koraalriffen tot de reuzen in de diepste oceanen en ontdekken een wezen dat meer aan ons verwant is dan we ooit hadden kunnen denken.

€ 12.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Classic Literature Box 1

Jane Austen Het levensverhaal van een groot schrijfster, wier romans, zoals Pride and Prejudice en Sense and Sensibility, vele generaties lang populair zijn gebleven. Bewerkingen van haar romans voor film en televisie hebben haar steeds weer een nieuwe schare fans bezorgd. Ga mee terug in de tijd naar de Regency-periode en neem kennis van het verhaal achter de vrouw die onvergetelijke personages als Elizabeth Bennett en Mr Darcy tot leven bracht. Ontdek haar inspiratiebronnen, haar levensverhaal en haar nalatenschap in dit fascinerende deel uit de Classic Literature-serie. Charles Dickens Het levensverhaal van een van de grootste en populairste schrijvers uit de geschiedenis. Charles Dickens behoort nog steeds tot een van de favorieten met bekende romans als Oliver Twist, Great Expectations, David Copperfi eld en vele andere. Bewerkingen van zijn boeken voor film, televisie en theater hebben hem steeds weer een nieuwe schare fans bezorgd. Het leven van Charles Dickens is even fascinerend - soms zelfs schokkend - als zijn verhalen. Doordat hij sociale hervormingen wist te bewerkstelligen en Kerstmis maakte tot het feest zoals wij dat nu kennen, is zijn wijdverbreid invloed ook nu nog voelbaar. Op deze boeiende reis terug in de tijd ontdekken wij het verhaal achter deze immens populaire literaire en historische figuur. William Shakespeare Vanaf het moment dat William Caxton in de 15e eeuw zijn eerste drukpersen in werking zette, heeft de vraag naar waarachtig grote schrijvers altijd het aanbod overtroffen. Maar er zijn altijd enkelingen geweest die deze begeerde titel ruimschoots verdienden, hoewel niet twee mensen het eens zullen zijn wie deze lauwerkrans het meeste toekomt, want iedereen heeft zo zijn eigen favorieten. Niettemin is William Shakespeare een naam die wij allemaal kennen, hoewel velen van ons helaas de rillingen over de rug lopen bij de herinnering aan onze schooltijd toen de vijfvoetige verzen en rijmende coupletten er bij ons in gestampt werden. Toch zijn William Shakespeare's magnifieke drama's nog net zo springlevend als toen hij ze schreef in de tijd dat Elizabeth I op de troon van Engeland zat en Sir Walter Raleigh rond de wereld voer. Dus ga er rustig voor zitten en geniet van dit eerbetoon aan het inspirerende werk van Shakespeare, als we een magische tocht ondernemen op zoek naar de man achter de mythe. Het verhaal van een schrijver zonder stijve kantkragen, waarin we op onderzoek gaan naar de wilde, knappe jongen uit Warwickshire die wegliep van huis en naar Londen trok om de wereld te veranderen.

€ 13.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

McLaren

De naam McLaren staat voor uitblinken in autoracen en is tegenwoordig synoniem aan superieure auto's. Minder bekend is dat het merk is opgericht door een jongeman uit Nieuw-Zeeland, een pionier die zijn droom wilde verwezenlijken. Tegen alle verwachtingen liet Bruce zijn team tot grote hoogten stijgen en werd hijzelf een autosportkampioen en -held. Hij kwam op tragische wijze om het leven, maar met zijn visie, passie en energie blijft hij een voorbeeld voor motorconstructeurs. Een waarlijk inspirerend verhaal over een jonge jongen van eenvoudige komaf die het durfde op te nemen tegen de elitaire wereld van het autoracen en wist te winnen.

€ 10.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Love, Marilyn

Vijftig jaar na haar tragische overlijden spreekt Marilyn Monroe nog steeds tot onze verbeelding. Norma Jean Baker creërde Marilyn Monroe als haar publiek persona, terwijl slechts enkele intieme vertrouwelingen haar echt kenden. Deze unieke creatie zindert niet alleen door in ons collectieve geheugen. Als icoon en seksymbool inspireert ze nog steeds nieuwe generaties. Maar wie was de vrouw achter de legende? Op basis van nooit-eerder geziene persoonlijke documenten, dagboeken en brieven biedt Love, Marilyn je een verbluffend intense blik op het zorgvuldig afgeschermde privé-leven van één van de grootse glamoureuze iconen uit de afgelopen 50 jaar.

€ 7.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Welkom In De Jaren 60

'Welkom In De Jaren 60' en al je andere favoriete films koop je bij bookspot.nl, nu voor €12.99!

€ 12.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Persona Non Grata

23 maart 2002. Het Israëlisch - Palestijns conflict bereikt een kritiek hoogtepunt, Israëli's en Palestijnen leven op voet van oorlog. De diplomatie heeft gefaald. Het geweld blijft escaleren. Op zoek naar de juiste toedracht van de feiten, probeert een Europese docu-crew onder leiding van de beruchte Hollywood regisseur Oliver Stone door te dringen tot in het hart van het conflict. Daardoor komen ze in contact met Yasser Arafat, Ehud Barak, Benjamin Netanyahu en Shimon Peres.

€ 5.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Life Animated

Op driejarige leeftijd stopt de energieke babbelaar Owen plots met praten. Autisme doet hem wegglijden in een donkere, afgesloten wereld. Er lijkt geen weg terug te zijn. De volgende vier jaar reageert Owen maar op één ding: Disney-films. Wanneer zijn vader op een dag de pop van Iago, de papegaai uit Aladdin, pakt en in die rol tegen Owen begint te praten, antwoordt Owen hem plots met een zinnetje uit de film. Een keerpunt voor Owen en zijn familie. Owen leert zich uit de drukken aan de hand van dialogen uit de tientallen Disney-films die hij uit het hoofd kent, de rest van de familie neemt op hun beurt de rollen over van Disney-figuurtjes. De tekenfilms maken een weg vrij die lang als voorgoed gesloten werd beschouwd. Owen en de wereld rond om hem leren elkaar begrijpen. Met zijn uitgebreid arsenaal aan verhalen en dialogen maakt Owen zich klaar om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die het leven voor hem in petto heeft. Dit coming - of - age verhaal wordt prachtig vorm gegeven door de mix van scènes uit Disney films en na getekende gebeurtenissen uit het leven van Owen. De film stelt vragen over het 'hoe' en 'waarom' van Owens identificatie met tekenfilmfiguren, maar is bovenal een pleidooi voor liefde en begrip vanuit de omgeving. Een hartverwarmende verhaal, genomineerd voor een Oscar voor beste documentaire en een terechte winnaar van Sundance Film Festival.

€ 13.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Great British Jets

De Meteor was misschien niet in alle opzichten even revolutionair, maar het was wel de eerste operationele Geallieerde straaljager. Hij werd door tal van luchtmachten aangekocht en was de stamvader van een lange lijn illustere Britse straalgevechtsvliegtuigen. Binnen tien jaar na de eerste vlucht van de Gloster Meteor maakte de eerste Britse supersonische straaljager zijn eerste vlucht: de English Electric Lightning. Bij andere luchtmachten doorliep de straaljager een geleidelijke evolutie, maar de RAF maakte meteen een reuzensprong naar een ontwerp dat Mach 2 haalde. Later deed de Britse vliegtuigindustrie de wereld opnieuw versteld staan met de Harrier, de eerste operationele straaljager die rechtstandig kon starten en landen, en daarmee de troepen op de grond onmisbare diensten kon verlenen. Dit programma gaat in op de ontwikkeling van enkele van de meest spraakmakende straaljagerontwerpen uit de Britse geschiedenis: de Vampire, de Hunter, de Lightning en de Buccaneer. Natuurlijk komen ook recentere succesnummers als de Jaguar, de Harrier en de Tornado uitgebreid ter sprake, en de toekomst wordt treffend in beeld gebracht met een kennismaking met de gloednieuwe Eurofighter Typhoon.

€ 16.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

How Its Made Dream Cars Seizoen 2

Stel je je droomauto eens voor: is het een Aston Martin Vanquish? Een Alpha Romeo? Chevrolet Corvette Stingray? Of misschien de Bugatti Veyron? Heb je je ooit afgevraagd hoe die ongelofelijke auto werd gemaakt? Ga mee met de How It's Made crew op hun reis rond de wereld waar we de geboorteplaatsen van je favoriete auto's bezoeken, waar we het binnenwerk en de prachtige buitenkant van je favoriete auto's zullen onthullen, met ongekende toegang tot de autofabrieken en testlaboratoria om te ontdekken hoe luxe auto's worden gebouwd. In dit seizoen worden de volgende auto's behandeld: - ALFA ROMEO 4C - PAGANI HUAYRA - CATERHAM SEVEN - BUGATTI VEYRON - MORGAN 3-WHEELER - GINETTA G40 - LUCRA LC470 - CHEVROLET CORVETTE STINGRAY - KTM X-BOW - TESLA MODEL S - SUPERFORMANCE MKIII - KOENIGSEGG ONE:1 - BMW i8 - SUPERFORMANCE GT40 - PORSCHE 918 SPYDER - ASTON MARTIN VANQUISH - ZENVO ST1 - MCLAREN 650S - FALCON F7 - LOTUS EVORA

€ 15.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Leven En Werk

André Delvaux. Leven en werk peilt naar minder bekende aspecten van het werk van André Delvaux: zijn korte films en documentaires, die, meer nog dan de langspeelfilms blijk geven van zijn engagement voor cultuurtransmissie. Delvaux maakte vanaf het midden van de jaren vijftig films met zijn leerlingen in het Athénée Fernand Blum in Schaarbeek. Als documentairemaker gaat zijn aandacht in eerste instantie naar andere filmmakers. Delvaux komt ook zelf uitvoering aan het woord. Samen met enkele naaste medewerkers wordt teruggeblikt op de betekenis van een uniek Belgisch filmoeuvre.

€ 17.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Through The Wormhole Seizoen 5

Seizoen 5 van “Through The Wormhole” onderzoekt de diepste geheimen van het bestaan - de vragen die de mensheid al eeuwen bezighouden. Waarvan zijn we gemaakt? Wat was er voor het begin? Zijn we echt alleen? Is er een schepper? Gepresenteerd door Morgan Freeman.

€ 15.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Isle Of Man TT 2016

Tijdens het spannende Isle of Man TT 2016 werd bijna elk record keer op keer verbroken in twee weken tijd. Racer Michael Dunlop schreef geschiedenis en wist het ronde record te verbreken met een tijd van 16 minuten en 58.254 seconden. Wat betekende dat hij reed met een gemiddelde van 214 km/u. Nog niet eerder wist iemand onder de 17 minuten te komen. Deze discs bieden een volledig review van één van de spannendste Isle of Man TT allertijden.

€ 17.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Mariss Jansons In Rehearsal

De Letse dirigent Mariss Jansons wordt gezien als één van de meest gewaardeerde muzikanten van zijn generatie en behoort inmiddels tot de internationale dirigentenelite. Hij was Muzikaal Directeur van het filharmonisch orkest van Oslo. Onder zijn leiding werd het een toonaangevend orkest dat uitgebreid op tournee ging en een favoriete gast werd op festivals over de hele wereld. Het werd geroemd voor haar frisse, open geluid en Jansons' gepassioneerde dirigeren van de werken van Shostakovich, Strauss, Tchaikovsky en Bartók. Op deze DVD zien we Jansons bij de repetities voor Bartók's krachtige Miraculous Mandarin Suite met het filharmonisch orkest van Oslo en de daarop volgende uitvoering in het concertgebouw van Oslo.

€ 28.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Documentary Britain At War

'Documentary - Britain At War' en al je andere favoriete films koop je bij bookspot.nl, nu voor €16.99!

€ 16.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Documentary David Bowie Iconic

'Documentary - David Bowie Iconic' en al je andere favoriete films koop je bij bookspot.nl, nu voor €12.99!

€ 12.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Senna

Senna vertelt het ware verhaal achter de Braziliaanse racelegende Ayrton Senna, volgens velen de beste autocoureur aller tijden. De documentaire gaat dieper in op de onstuitbare opmars van Senna in de wereld van de Formule 1 en brengt de fysieke en geestelijke aspecten van die tocht in kaart, zowel op als naast het circuit. De film belicht zijn zoektocht naar perfectie en zijn ultieme transformatie van de uitzonderlijk getalenteerde nieuwkomer die in 1984 de F1 op zijn kop zette tot de mythologische figuur die hij werd na de tragische gebeurtenissen op het circuit van Imola in 1994. Senna, gemaakt met de volledige medewerking van de familie Senna en het Formula One Management, is de eerste officiële documentaire over zijn leven en bevat verbluffende, vaak nooit eerder vertoonde archiefbeelden.

€ 10.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product
 

Itzhak

Een portret van een man wiens passie voor muziek en opmerkelijke overlevingsdrang nooit ver verwijderd is van zijn enorme vrijgevigheid en humor. Regisseur Alison Chernick kreeg uitgebreid toegang tot Perlman en zijn omgeving. In Itzhak horen we het verhaal van obstakels en overleving, we volgen het pad van het Joodse volk vanuit de chaos binnen Europa naar de belofte van Israël, we zien de geborgenheid van het thuisfront en zien hoe humor en talent combineren met discipline en ambitie.Genomineerd voor een Grammy Award 2019 (Best Music Film).

€ 16.99

Meerinformatie

Film Film Documentaire
Product